* Öğrendiğimiz şeyin yanlış olduğunu öğrenmekte kendi başına bir öğrenmedir. Belki de en önemli öğrenmelerden bir tanesi ama bu daha çok öğrendiğin şeylerin değil de varsayımların ile (tahminlerin ile) ilgilidir. Tahmin ettiğin şeyin yanlış olduğunu bulmak zihni netleştirir.
* Zamanlamalar ve yapılan planlar konusunda hassasım. Şu şekilde. Eğer biri ile sözleşmiş isem, şu saat şu dakika şurada olacağım demişsem çok büyük bir problem çıkmadıkça zamanında yerinde oluyorum. Eğer bir sebepten dolayı zamanında yerinde olamıyorsam bunu hemen haber veriyorum. Sanırım kendime ve karşımdakine saygı olarak görüyorum bunu. İnsanlara gösterdiğim hassasiyetin çok faydasını gördüm, tavsiye ederim.
* “Kitap, kitap olarak yazarındır, ama düşünce olarak tüm insanlığa aittir. Tüm zekâların onda hakkı vardır. İki haktan biri feda edilecekse, yazarın hakkı ya da insan ruhunun hakkı, kuşkusuz bu yazarın hakkı olmalıdır. Çünkü öncelik kamusal faydadadır ve toplum bizlerden önce gelmelidir.” (Victor Hugo, Uluslararası Edebiyat Kongresi açılış konuşması, 1878) Benim de “düşüncelerle” ilgili varsayımım bu. “Faydalı paylaşım” yapmak bir açıdan “sorumluluğumuz” olabilir.